Stránky

čtvrtek 24. listopadu 2016

Jablečný mřížkový koláč




Ingredience

370g mouky na křehká těsta Babiččina volba
100g cukr moučka
250 hera na pečení
2 žloutky
dvě špetky prášku do pečiva
cukr krystal na posypání jablek
skořice 
4 velká jablka

Ingredience na drobenku

3 PL mouky na křehká těsta Babiččina volba
50g měkkého másla
1 PL moučkového cukru


Postup drobenka

1. Smíchejte si v misce 3 lžíce mouky na křehká těsta, 1 lžíci moučkového cukru a cca 50g měkkého másla.
2. Směs smíchejte dokud se nevytvoří malé hrudky a poté vznikne drobenka.



Postup 

1. Všechny ingredience vložíme do větší mísy a důkladně promícháme dokud se nám těsto nespojí v hladkou a tvarovatelnou hmotu.
2. 1/3 těsta si oddělejte na mřížky a zbytek vyválejte na rovnoměrně vysoký plát.
3. Plát těsta dejte na lehce vymazaný plech a vyskládejte na ně plátky oloupených jablek.
4. Jablka posypeme skořicí a cukrem krystal a drobenkou.
5. Nyní si vyválejte 1/3 odloženého těsta  na tenký plát a nakrájejte z něj cca 1cm široké proužky, které rovnoměrně do kříže položíte na koláč. Koláč potřeme vajíčkem a dáme péct na cca 30min v horkovzdušné troubě na 160 stupňů odkud není koláč zlatý.









1 komentář:

  1. No mňam :O To vypadá dokonale ♥ www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments