Dýňový chlebíček s čokoládou

20:36 Pieces of my world 1 Comments


Letošní rok je pro mě a dýně premiérový a tak zkouším co se dá. 
Mám moc ráda banana bread a tak mě napadlo vyzkoušet i pumpkin bread a musím říct, že je to fakt dokonalost!

Ingredience na těsto

90 g měkkého másla
100 g cukru muscovado
1 vejce 
180 ml mléka 
  1/2 máslové dýně 
1 ČL kypřícího prášku
špetka soli
100 g vlašských ořechů 
1/2 tabulky hořké čokolády
200 g dortové mouky Babiččina volba



 Postup

Než začneme připravovat dýňový chlebíček, prvně si upečeme máslovou dýni. 

1. Dýni rozkrojíme na půl, vydlabeme semínka a řezem dolů ji položíme na pečící papír. 
2. Pečeme cca 30min na 160 stupňů. Slupka bude místy tmavě hnědá.
3. Poté ji necháme vychladnout a pomocí lžíce ji krásně jednoduše vydlabeme, jde to velmi lehko. 



1. Po upečení dýně si předehřejeme si troubu na 200 stupňů. 
2.  Do větší mísy si dáme měkké máslo a přidáme do něj cukr. Šleháme do té doby, než se vytvoří máslovo cukrová pěna. 
3. Do mísy přidáme upečenou dýni, kterou pomačkáme vidličkou aby vznikla kaše (štouchaná). 
4. Poté přidáme vyšlehané vejce, špetku soli a kypřící prášek. 
5. Dále vmícháme vlažné mléko a nakonec přidáme mouku. 
6. Těsto promícháme metličkou a na závěr přidáme nasekané vlašské ořechy a kousky hořké čokolády.
7. Formu na pečení si vymažeme máslem a vysypeme trochou mouky. Těsto vlijeme do formy a vložíme do trouby. 
8. Pumpkin bread pečeme alespoň 30 minut. Když do něj píchneme špejlí, neměla by lepit. Po upečení necháme chlebík vychladnout. 









You Might Also Like

1 komentářů:

Dýňovou polévku miluji, ale chlebík vůbec neznám.. :)