Čokoládový cheesecake s irským krémem Baileys

17:00




Přiznám se, že ač jsem ochutnala již mnoho cheesecaků, tak jsem žádný sama doma nepřipravovala a tak byl ten nejvyšší čas to napravit a obohatit můj blog o jeden skvělý recept, který jsem připravila ve vánoční atmosféře.

No řekněte, kdo by nemiloval vaječný koňak a nebo Baileys a kor takhle v zimě, když jsou Vánoce už za necelé tři týdny. A to je také důvod, proč jsem do dnešního receptu zakomponovala právě irský krém Baileys.

Ingredience

100g máslových sušenek
50g čokoládových esíček
60g rozpuštěného másla
170g měkkého polotučného tvarohu
90ml smetany ke šlehání
 150g vysokoprocentní čokolády
2 vejce



Postup

1. Sušenky rozdrťte pomocí robota - sekáčku. Rozdrcené sušenky pak smíchejte s rozpuštěným máslem a směs utlačte na dno dortové formy a nechte ztuhnout.
2. Troubu zapněte na 160 stupňů. Hořkou čokoládu nalámejte na kousky a ve vodní lázni ji rozpusťte.
3. Ve velké míse smíchejte tvaroh se smetanou. Pak do něj metlou vmíchejte vejce a rozpuštěnou čokoládu.
4. Směs dejte do formy a pečte asi 40 minut, až je směs ztuhlá. Pak koláč vyjměte a nechte vychladnout. 








Já jsem si množství sušenek rozdělila do těchto rozkošných formiček na tartaletky od značky Berndes, které můžete získat za nasbírané body v prodejnách Albert až do konce ledna.
Za každých 200 korun nákupu obdrží zákazník jeden bod. Po nasbírání 30 bodů získávají nakupující slevu na nákup těchto kvalitních pečicích forem Berndes se kterými já osobně mám moc dobrou zkušenost. Těsto jde krásně vyklopit. Ke každé zakoupené formě navíc obdržíte slevu ve výši 10 procent na nákup stylových kuchyní Oresi a kvalitních kuchyňských spotřebičů Beko. 

Talíř - KARE sedign
Utěrka -  JYSK

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓