Stránky

neděle 29. ledna 2017

Vepřová pečeně se zeleninou a žampiony

Nedávno dělala přítelova rodina zabíjačku, a tak si nyní zase na nějakou dobu pochutnáváme na masíčku z volného chovu, které je voňavé a šťavnaté. No co vám budu povídat, radost připravovat.
Poslední dny jsme si posteskli, že máme chuť na nějakou omáčku. Ale ne klasickou zahuštěnou omáčku, ty více méně vůbec nevařím, ale na chutnou šťávu k masu. Potom jsem si vzpomněla, že po moc milém předvánočním vaření s Karolínou Kamberskou jsme dostali na rozloučenou nejen její novou kuchařku, ale také spoustu výrobků Fino, a právě jejich sáčky na pečení masa se mi nyní náramně hodily.



Ingredience

500g vepřové pečeně
2 mrkve
4 brambory
1 cibule
3 stroužky česneku
4 plátky anglické slaniny
200g žampionů
olivový olej

kmín
mořská sůl
sladká paprika
čerstvě mletý pepř
sušená petrželka


Postup

1. První si očistěte zeleninu a nakrájejte ji na půlměsíčky, mrkev na špalíčky, žampiony na čtvrtky a česnek nasekejte na drobno.
2. Zeleninu a žampiony smíchejte ve větší míse spolu s kmínem, čerstvě mletým pepřem, mořskou solí a špetkou sladké mleté papriky. Poté zeleninu zakápněte olivovým olejem, přidejte část nasekaného česneku, promíchejte a vložte do pečícího sáčku.
2. Maso posypte směsí z mořské soli, čerstvě mletého pepře, sladké papriky a sušené petrželky. Poté jej posypte zbylým nasekaným česnekem a zabalte do plátků anglické slaniny. Nyní jej vložte na rozprostřenou zeleninu v pečícím sáčku Fino. 
3. Dle návodu sáček uzavřete sponou a dejte jej péct do trouby na hodinu a půl na 160 stupňů.
4. Zelenina bude krásně měkká a maso šťavnaté.

Sáček se doporučuje na dalších 15 min v troubě otevřít, aby pečené ingredience získaly alespoň trochu křupku.





Recept byl připraven pro #Fino #VařímSFinem #KarolínaKamberská


1 komentář:

  1. Vypadá to úžasně, ale já bych asi volila kuře, vepřové maso moc nemusím.. :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments