Stránky

pondělí 20. února 2017

Jáhly se sušenými rajčaty a černými olivami

 { Tento pokrm je vhodný jak pro vegetariány tak pro vegany }


 

Poslední týdny jsme si u nás doma oblíbili s přítelem obědy, kde jsou hlavními ingrediencemi buď jáhly a nebo pohanka. Ta jídla se nám tak zalíbila, že pokaždé zkoušíme různé varianty. Dnešní recept je jediný, který jsem ubránila na focení před tím, než padl za vlast.

Ingredience

150g jáhly - množství volte dle počtu osob
sušená rajčata naložená v olivovém oleji
2 stroužky česneku
černé olivy -  dle chuti
50g bílé fazolky - 1/3 množství jáhel
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
sladká paprika
sušené oregano
1/2 cibule
1 ČL olivový olej


Postup

Pokud jáhly připravujete poprvé, mějte na vědomí, že zdvojnásobí svůj objem.
Malé bílé fazolky namočte přes noc a poté je vařte v osolené vodě do měkka.

1. Dle návodu si připravte jáhly a nechte je v sítku okapat od přebytečné vody.
2. Na olivovém oleji si zlehka restujeme cibulku a drobné kousky nasekaného česneku, jakmile se rozvoní po kuchyni, přisypeme na pánev uvařené jáhly a uvařené fazolky.
3. Směs okořeníme solí, mletým pepřem, sladkou paprikou a také sušeným oreganem. Mezitím směs párkrát promíchejte.
4. Na závěr do jáhlota přidejte na proužky nakrájená sušená rajčata a na půl překrojené černé olivy. Na závěr můžete oběd lehce zakápnout olivovým olejem z nakládaných rajčat.

Perfektní na tomto receptu je fakt, že chutná velmi dobře jak teplý, tak později i studený. My si ho s oblibou bereme do školy či do práce na oběd. Krabičky u nás teď doma docela frčí =)





2 komentáře:

  1. To vypadá moc dobře!
    Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to úžasně. Miluji sušená rajčata a i fazole, takže recept určitě zkusím. Akorát musím koupit jáhly. Nikdy jsem je nepřipravovala, tak jsem na to zvědavá. Jinak krabičky s obědy jsou super :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments