Lososová pomazánka s lučinou

17:28


Dnes je sice pátek, ale já osobně jsem měla malou sobotu.
Poslední měsíc mě alespoň 3x do týdne bolí hlava a jsem náladová. Psaní diplomové práce si vybírá svou daň a vnitřní stres je potvora. Tak jsem si říkala, že je třeba ubrat a trochu si oddechnout.
A tak jsem si ráno přispala a udělala jsem si na snídani opravdu luxusní pomazánku s lučinou.

Já osobně mám lučinu moc ráda, jsem schopná si ulomit půlku kostičky a sníst ji jen tak, na chuť.
Perfektní na ní je, že je skvělá i na sladko, ale o tom zase příště.


Ingredience

čerstvý losos
lučina
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
citronová šťáva
kapary
cibule
čerstvý kopr

Ingredience dnes píši úmyslně bez gramáže, sami uvidíte nejlépe jaké množství vám bude vyhovovat.


Postup

1. Filet z čerstvého lososa jsem omyla a ukrojila si porci pro dva lidi, tu jsem nakrájela na drobné kostičky.
2. Do hlubokého talíře jsem dala dvě kostky lučiny a přidala trochu mléka. 
A to z důvodu, že je lučina hodně hutná, tak aby se pomazánka lépe roztírala na chleba.
3. Pomocí vidličky jsem mléko s lučinou rozmíchala tak, aby se obě ingredience spojily.
4. Poté jsem do talíře přidala na kousky nakrájeného lososa, nasekanou cibuli, šťávu z menšího měsíčku citrónu, trochu čerstvě mletého pepře, špetku soli a nasekaný čerstvý kopr.
5. Pomazánku promíchejte a můžete podívat s čerstvým chlebem.

Tip na závěr: Část pomazánky jsem oddělila a přimíchala na kousky nakrájené kapary, já si bez nich nedokážu lososa už ani představit.




You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓