Stránky

středa 28. června 2017

Karamelizované pomeranče se zázvorem



Karamelizované pomeranče jsou velmi chutná záležitost. A co teprve karamelizované pomeranče se zázvorem a vlašskými ořechy. Dokonalost.

Tento recept byl připravován pro Krále Sýrů v kombinaci s Nebeským hermelínem. Pokud si k sýru rádi otevřete lahev dobrého vína, mistr ve snoubení vín a sýrů, Vláďa Vaňek z ocenenavina.cz, doporučuje tuto kombinaci doplnit polosladkým Ryzlinkem

Co mohu dodat?

Pokud vás čeká oslava výročí či romantická narozeninová večeře, tímto skvostem zaručeně zabodujete.




Ingredience

chemicky neošetřený pomeranč
vlašské ořechy
1-2 cm zázvoru
cukr
máslo

Postup

1. Chemicky neošetřený pomeranč omyjte a nakrájejte na cca 2-3 mm silná kolečka. Pokud nemáte rádi hořko sladkou kombinaci, odstraňte také kůru pomeranče.
2. Na pánvi rozehřejeme cukr, přidáme máslo a kolečka pomerančů necháme pozvolna kamarelizovat. Po cca 1 min kolečka pomeranče otočíme.
3. Do karamelu přidáme na kousky nakrájený zázvor a necháme taktéž zkaramelizovat.
4. Nezapomeňte alespoň 15 minut před podáváním vytáhnout Nebeský hermelín z lednice.
5. Při servírování přidáme na talíř pár vlašských ořechů.





Jak jsem již zmiňovala, recept byl připraven pro reklamu Krále sýrů, kterou jste mohli u příležitosti 1. Máje vidět na facebooku. Mým úkolem bylo vymyslet sladkou kombinaci a proto právě karamelizované pomerančeMusím říct, že natáčení reklamy byla zajímavá zkušenost, společně s Romčou z Na skok v kuchyni a Svatavou Coolinářkou jsme si to moc užily a tým, který stál za natáčením byl skvělý.


2 komentáře:

  1. Zaujímavá kombinácia :) Vyzerá to super :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Hned bych si dala. I s tím vínem :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments