Stránky

pátek 30. června 2017

Zapečené plněné žampiony se zeleninou a čedarem



Zapečené žampiony miluju a to na milion způsobů. I když je momentálně grilovací sezóna, která si říká o portobello burger, dnes je to recept na vegetariánské zapečené plněné žampiony v troubě.

Ingredience

8 větších žampionů
1/2 menší cibule
1-2 stroužky česneku
1 vejce velikosti M
menší miska zeleninové směsi - kukuřice, hrášek, karotka
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
sýr cheddar





Postup

1. Žampiony očistíme, zbavíme nožiček a pomocí lžičky vydloubneme větší prostor v kloboučku.
2. Cibulku nakrájíme na jemno a lehce osmažíme na másle, poté přidáme česnek nasekaný nadrobno.
3. Po cca 2 minutách přidáme zeleninovou směs - kukuřice, hrášek, karotka. Směs osolíme, opepříme a cca 2 minuty společně podusíme. A odstavíme ze sporáku
4. Před plněním žampionů rozklepneme do směsi vejce a promícháme.
5. Poté směsí naplníme předem připravené klobouky žampionů které jsme si lehce osolili. Žampiony posypeme nastrouhaným cheddarem a dáme do trouby. Pečeme asi 20 minut na 175°.


Já osobně nožičky žampionů použiji později například do smetanové omáčky na těstoviny či do zapečených brambor. 




Doporučuji k jídlu vyzkoušet Prager limču originál. Pragerovi limči jsou prostě boží!
A navíc, podíl jablečného moštu je minimálně 50%. Limonáda je taktéž bez přidaného cukru, aromat a umělých sladidel. A co se týče ceny? Tak 25 Kč za 0,3 l je dle mého více než příznivé.

Jooo a originál je za mě nejlepší, prostě originální =)




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments