Stránky

neděle 9. července 2017

Bezlepkové semínkové krekry s chia semínky



Velmi dlouho jsem se chystala na přípravu semínkového chleba nebo krekrů a konečně jsem se k tomu dopracovala a na to, že to byl první pokus, tak musím říct, že je to dobrota.
Dle chuti můžete přidat sušenou petržel, libeček nebo medvědí česnek.

Ingredience

100g slunečnicová semínka
100g lněná semínka
50g chia semínka
3 PL fazolová mouka (ne vrchovaté)
5 sušených rajčat
špetka soli
2 PL olivového oleje
150ml vody



Postup
  1. Jako první si předehřejeme troubu na 160°.
  2. Ve větší míse smícháme všechny ingredience kromě sušených rajčat. Ta promixujeme ve food procesoru na drobné kousky. Směs poté i spolu s rajčaty promícháme a necháme minutku odpočinout. Poté ještě párkrát promícháme.
  3. Na klasický plech rozložíme pečící papír a na něj dáme semínkovou směs. Pomocí lžíce či stěrky směs rozprostřeme na cca 3 - 5mm vrstvu a poté dáme péct.
  4. Pečeme 25 minut, poté vyndáme a opatrně nakrájíme na obdélníky, poté dáme krekry ještě na cca 10 minut dopéct.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments