Nakládaný sýr s cibulkou a kapary

14:29 Pieces of my world 0 Comments


Miluji čerstvý sýr. 

Máme to štěstí, že nedaleko od nás je malá farma, ze které bereme kravský sýr a korbáčiky. Korbáčiky většinou nevydrží do druhého dne, ale ten čerstvý kravský sýr si většinou nakládáme. Tedy pokud si ho jen tak neosolíme k dobrému vínu.


Ingredience

150g čerstvého kravského sýru
nasekaná petrželka kadeřavá
sůl
menší cibule
malé kapary
olivový olej

Postup

1. Do prázdné zavařovací sklenice dáme jemně osolené kostičky kravského sýru, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nasekanou petržel a pár kapar.
2. Do sklenice potom nalijeme olivový olej tak, aby byl všechen sýr pod hladinou. Přiznám se, že většinou naplním sklenici jen do půlky a jednou denně ji otočím, tím nespotřebujete tolik oliváče.
3. Cca po 4 dnech můžete sýr podávat například k čerstvému chlebu čistě ze semínek.





Dominika

You Might Also Like

0 komentářů: