Apetit kuchařka edice polévky

14:18 D. Scholzová 0 Comments


Asi před měsícem se mi dostala do ruky kuchařka z dílny Apetit - edice polévky Kniha má pěkné tvrdé desky s krásnými fotografiemi. Je čistá, přehledná a srozumitelně napsaná.

Kuchařka obsahuje více jak 120 receptů na polévky od české klasiky po světovou kuchyni. V létě jistě oceníte kapitolu studené polévky s netradičními recepty. Milovníci vývarů, hustých i krémových polévek si přijdou na své.



Kuchařka je rozdělena do několika kapitol:


  • jedinečné a zásadní -  v této kapitole najdete recepty například na kulajdu s liškami, gulášovou polévku či mou oblíbenou bramboračku s houbami.

  • z celého světa - je libo boršč, skotskou slavnostní rybí polévku či vietnamskou pho? Tyto a další recepty najdete v kapitole s vůní dálného východu i chutí středomořské kuchyně.

  • krémové a zeleninová - krémové polévky jsou jednoduše skvělé. Osobně se těším na to až svůj klasický pórkový krém vylepším lososem, či se pustím do květákové s pečeným česnekem. Pro odvážné zde najdete recept na hráškovou s mátou či kukuřičnou s krevetami.

  • husté a poctivé - v této kapitole nezůstanete při zemi, rozšoupnout se můžete při vaření mexické polévky s masovými knedlíčky, kedlubnové či fazolové polévky s pancettou.

  • čiré a lehké - vývary jsou klasika, ale co taková vinná cibulová polévka? Nebo raději krabí? A co takhle loštická česnečka?

  • studené a osvěžující - když je v létě 25+ stupňů, tak člověk nemá chuť na nic jiného než salát či vychlazený meloun. Toto léto můžete vyzkoušet například polévku z pomerančů, melounovou s jahodami či mé oblíbené zeleninové gazpacho.

  • vývary a zavářky - v této poslední kapitole se naučíte základy vývarů, jak na chutné kapání, křupavé krutonky či domácí nudle a jíšku.


Já osobně jsem polévková a mohla bych je jíst v každém ročním období, takže se už moc těším, až si připravím další skvělé a pro mě i nové recepty.

Recenze je napsána ve spolupráci s Megaknihy.cz

You Might Also Like

0 komentářů: