Špaldové bagety se sušenými rajčaty

21:32 Pieces of my world 0 Comments

 
Poslední dobou jsem se zase dala do pečení a popravdě mi to i docela chybělo. Ten rozdíl chutí mezi kupovaným pečivem a čerstvou bagetkou, kterou zrovna vytáhnete z trouby je prostě znát. A ta vůně  v bytě, ach! 

Ingredience

  • 500 g špaldové mouky Babiččina volba + na podsypání
  • 20 g soli
  • 10 g čerstvého droždí
  • 300 ml vody 
  • olivový olej

Postup
1. Do hrníčku nalijeme trochu vody, přidejte cukr a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme na teplém místě vzejít.

2. Když kvásek vzejde, tak ho přidáme do mísy s moukou a solí. Přilijeme olivový olej a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto.

3. Hotové těsto dejte do olejem vymazané mísy, potřete ho olejem i svrchu a nechte 25 minut kynout. 
4. Po dvaceti minutách přidáme nadrobno nasekaná rajčata. Zapracujeme do těsta a necháme ještě 20 minut kynout.
5. Na závěr těsto zpracujeme do tvaru baget, na vrchu je můžeme příčně naříznout. Necháme ještě minimálně 20 minut kynout na plechu s pečícím papírem. Poté pečeme 20 minut na 200 stupňů.






You Might Also Like

0 komentářů: